Selleritærte med bacon

Selleri er lidt en svær grøntsag. Jeg er vant til at få den i suppe, men den er helt genial i en tærte. En tærte med både bacon, rødløg og ost. I dag lavede vi en  tærte med selleri, bacon og rødløg. Det er en lækker og anderledes måde at spise selleri på.


Fyld

  • 2 rødløg
  • 1 sellerihoved
  • 200 g bacon
  • 2 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 1 dl cremefraiche
  • 50 g ost (vi brugte en rest parmesanost)
  • Salt
  • Peber

Tærtebund

  • 180 g mel (vi brugte en blanding af spelt og hvedemel)
  • 100 g smør
  • 2 spsk. vand
  1. Tænd ovnen på 190 grader
  2. Start med at blande smør i tern med mel og ælt det sammen. Når det er blandet godt tilsætter du vand og ælter det sammen til en dej.
  3. Rul eller tryk dejen ud i et tærtefad (25cm)
  4. Stik huller i bunden af tærtedejen med en gaffel, og forbag tærtebunden i 10 minutter. Imens laver du tærtefyldet.
  5. Steg bacon sprødt og tag det af panden. Hvis du bruger bacon i skiver, skæres disse i tern inden de kommer på panden.
  6. Finthakket rødløg og revet selleri steges på panden med presset hvidløg. Krydr med salt og peber
  7. Til æggeblandingen, blander du æg og cremefraiche sammen i en skål.
  8. Når rødløg og selleri er blødt blandes bacon i og hele blandingen hældes i den forbagte tærtebund.
  9. Hæld æggeblandingen over og bland let rundt.
  10. Drys osten på toppen
  11. Bag tærten i 30 minutter til den er lækker og gylden.

Server med en dejlig sprød salat. Eventuelt en salat af fintsnittet hvidkål, peanuts og en syrlig/sød dressing.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *