Rugbrødslagkage med rabarbermousse

on

Denne version af rugbrødslagkage er den lækreste jeg til dato har spist.

Lagkagebundene:

  • 250 g rørsukker
  • 4 æggeblommer
  • 2 spsk koldt vand
  • 130 g rugbrød
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk kartoffelmel
  • 2 spsk kakaopulver
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 g hasselnødder
  • 3 æggehvider

Pisk sukker, æggeblommer og vand til en æggesnaps. Blend rugbrødet (Jeg brugte en minihakker). Nødderne kommes på en varm pande og ristes, herefter køler du dem, og med lidt nuldren i hænderne, får du så meget af hinderne af som muligt. Blend nødderne eller hak dem meget fint, (Her brugte jeg igen minihakkeren). Bland rugbrød, hvedemel, kartoffelmel, kakao, bagepulver og nødder i en skål. Vend blandingen i æggesnapsen.  Pisk æggehviderne stive og vend dem derefter forsigtigt i dejen. Fordel dejen i 2 smurte springforme (ca. 24 cm), og bag dem ved 200 grader i 15-20 minutter. Tag bundene ud og lad dem køle helt ned på en rist

Rabarbermousse:

  • 3 blade husblas
  • Rabarber eller rabarbersaft
  • Ca. 3 spsk flormelis
  • Vaniljekorn
  • 3 dl fløde
  • 150 g. græsk yoghurt

Læg husblasen i blød i koldt vand. Kog rabarber med vand, eller kog rabarbersaft med vaniljekorn efter smag. Du skal ende ud med 3 dl rabarbersaft, hvis der er mere kan du bare koge det lidt ind. Sigt massen hvis du har brugt friske rabarberstængler (Jeg brugte en blanding af saft og rabarberstængler). Varm massen op, smag til med flormelis, og kom husblasen i, og rør det godt ud. Herefter skal rabarbermassen køles. Fløden piskes stiv, og den græske yoghurt vendes i. Herefter kommes den kolde rabarbermasse/saft i fløde/yoghurtblandingen. Moussen fordeles over den kolde rugbrødsbund. (Dette gøres nede i springformen. En høj springform er guld værd, men en alm. størrelse kan også bruges. Jeg brugte bagepapir rundt i kanten af springformen, men kageplast er bedst). Lad moussen sætte sig i køleskabet ca. 20 min, og kom derefter nr. 2 bund ovenpå. Jeg plejer at lave den dagen før, men 3-4 timer i køleskabet så har moussen sat sig.

Saltkaramelganache

  • 1,9 dl fløde
  • 100 g. rørsukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 170 g. mælkechokolade

Fløden varmes op, men må ikke koge. Sukkeret smeltes, hold øje for lige pludselig går det stærkt. Tag sukkermassen af varmen, og kom den varme fløde i. Lidt af gangen under omrøring. Salten tilsættes sukker/fløde-blandingen. Chokoladen brækkes i stykker og kommes i en skål. Hæld herefter den varme masse over chokoladen. Lad det hele stå lidt, og rør derefter, så du får en lind og blank ganache. Lad ganachen stå i køleskabet ca. 3 timer. Smør ganachen på toppen af lagkagen når den har kølet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *