Peanutbutterkylling

En dejlig ret med kylling, peanutbutter og lynsyltet løg og chili.

Herhjemme er gryderetter et stort hit ikke mindst fordi de passer sig selv når de er “samlet”. En af vores favoritter er peanutbutterkylling, som er en cremet og yderst velsmagende afrikansk inspireret ret. Her får du vores opskrift på peanutbutterkylling:

4-6 personer

  • 1 hel kylling
  • 2 løg
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 2 peberfrugter
  • 2 dåser hakket tomat
  • 1 l hønsefond
  • 2 spsk. peanutbutter
  • Chili efter smag
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk paprika
  • salt & peber

Lynsyltet rødløg og chili

  • 1 stort rødløg
  • 1 chili (Styrke efter din smag)
  • 8 spsk rødvinseddike
  • 2 Laurbærblade

Tilbehør

  • Ris
  1. Start med at partere kyllingen. Del den i overlår, underlår og del brysterne i 2 så du har 8 stykker i det hele. Gem skrog og vinger til at koge fond på.
  2. Varm olie i en stor gryde og steg kyllingestykkerne på alle sider. Tag dem op af gryden når de er brunet på alle sider.
  3. Hak løg og skær squash, aubergine og peberfrugt i mundrette stykker.
  4. Svits løget et par minutter og tilsæt derefter de andre grøntsager.
  5. Steg grøntsagerne i fem minutter og put derefter kyllingen tilbage i gryden.
  6. Tilsæt hakkede tomater, fond, peanutbutter og krydderierne.
  7. Kog retten op og skru ned for varmen og lad det simre i 30 minutter.
  8. Snit rødløg og chili fint. Bland det i en lille skål med eddike og laurbærblade og lad det trække til retten er klar.
  9. Når kyllingen og grøntsagerne er møre serveres retten med ris og toppes med de lynsyltede rødløg.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *