Cremet løgsuppe med ostetwisters

on

Løgsuppe findes i mange varianter. Vi laver normalt en cremet version der adskiller sig lidt fra den klassiske franske udgave.

Til 4 personer

Ingredienser

Suppen

  • 1,5 kilo løg
  • 2 l hønsefond (eller grøntsagsfond hvis det skal være vegetarisk)
  • 1 dl fløde
  • Timian
  • Olie til stegning
  • Salt og peber
  • Ramsløg eller purløg til drys

Fremgangsmåde

  1. Skær løgene i skiver og steg dem i olie i en stor gryde. De skal blive helt bløde og karamelisere. Det kan godt tage en times tid.
  2. Når løgene er karameliserede tilsættes timian og fond og suppen koges op.
  3. Kog suppen i 10 minutter og blend den.
  4. Tilsæt fløden og smag til med salt og peber.
  5. Server suppen med ostetwisters til.

 

Ostetwisters

Ta´ din bedste pizzadejsopskrift

Jeg brugte denne:

  • 500 g hvedemel eller tipo 00 mel
  • En smule salt
  • 1/2 brev tørgær
  • Lidt sukker
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • Ca. 3 dl lunkent vand

    Rør tørgær, vand og sukker sammen. Tilsæt mel, olie og salt. Ælt indtil du får en lækker og smidig dej. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca en times tid. Rul dejen ud i en firkant(ca 5mm tyk). Jeg havde noget smøreost, parmesan  og en anden hård ost. Du kan både smøre ost ud på dejen og komme revet ost på. Fold dejen på midten og skær dem ud i 3cm brede stimler. Tag fat begge ender af strimlerne og vrid et par omgange.  Drys godt med ost på toppen. Bag ved 200 grader i ca. 15 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *