Alternativ hotdog

on

Nogle gange har man bare lyst til en hotdog! Her er et bud på en alternativ udgave af den klassiske hotdog.

Der er bestemt intet i vejen med den klassiske hotdog med syltede agurker og ristede/rå løg. Men engang imellem kan man jo godt eksperimentere lidt. Vi lavede for nylig en udgave med friterede skorzonerrødder, råsyltet jordskok, svampe og ramsløgmayo.

Vi bagte vores egne hotdogbrød og til det brugte vi en opskrift fra Valdemarsro(vi lavede halv portion). Find opskriften her: http://www.valdemarsro.dk/hjemmelavede_hotdogs/

Til 4 hotdogs

Ingredienser:

  • Fire hotdogbrød
  • 4 pølser (Køb nogle lækre smagfulde pølser)
  • 2 skorzonerødder
  • 2 jordskokker
  • 2 dl olie til fritering
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 2spsk balsamicoeddike
  • 200 gr svampe

Til mayo:

Det er ingen sag at lave den selv. men du kan også sagtens købe en god mayo og tilsætte ramsløg til den.

  • 50 g. ramsløg
  • 1 æggeblomme
  • 1 dl rapsolie
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk vineddike

Bland æg, sennep og eddike. Tilsæt olien lidt efter lidt under kraftig omrøring. Når mayoen har den ønskede konsistens tilsættes hakket ramsløg.

Fremgangsmåde

  1. Skræl skorzonerødderne  og skær dem i tynde skiver. Brug et mandolinjern eller en tyndskræller.
  2. Varm olien og friter skorzonerrødderne. Læg dem på fedtsugende papir.
  3. Skær jordskokkerne i små tern, læg dem i æblecidereddiken i en halv times tid.
  4. Svampene skæres i mindre stykker og steges på en tør pande. Til sidst hældes balsamicoeddike på.
  5. Steg pølserne og varm brødene op.
  6. Saml hotdoggen og pynt eventuelt med hakket ramsløg.
  7. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *